top of page
vlag Gouken Dojo kopie.jpg
Gouken Dojo

GOUKEN DOJO is opgericht in 1995.

 

Gouken dojo is een karate school in Arnhem  waar Full Contact Kyokushin gegeven wordt.  De Dojo staat onder leiding van Shihan Paul Lorist 6e dan. De trainingen zijn traditioneel en worden gegeven door internationaal gegradueerde instructeurs. 

 

De naam Gouken Dojo is afkomstig van Kancho Matsui. Toen ik in 1996 op Papendal kennis maakte met Kancho, heb ik aan hem gevraagd of hij een goede naam voor mijn dojo wist.  Hij vroeg mij wie ik was en vroeg wat karate voor mij betekende. Aan het eind van de zomerschool kwam zijn vriend Shihan Gorai naar mij toe en vroeg om een stuk papier. Hij zei: “Kancho decided your dojo is GOUKEN DOJO”. Vervolgens tekende hij de Japanse karakters met daarnaast de betekenis ervan.

De leerlingen die bij Gouken Dojo trainen heten Goukens.

zegel_edited.png
Betekenis Gouken

GOUKEN betekent “sterke vuist”. Hiernaast zie je het zegel van GOUKEN DOJO. De eerste twee karakters staan voor GOUKEN. Het eerste karakter staat voor kracht en moed terwijl het tweede karakter staat voor opgroeien, leren en gezondheid. DOJO is de naam voor een budo-school. 

Kracht staat zowel voor fysieke als mentale kracht. In combinatie met het begrip moed, beschik je als Gouken over winnaarskwaliteiten.

 

Omdat binnen de dojo het leren centraal staat, zijn de begrippen opgroeien en gezondheid weergegeven in het tweede karakter.

Binnen Gouken Dojo willen we op een gezonde en veilige manier onze leerlingen verder helpen in het leven door ze te onderwijzen in het Kyokushin, waardoor ze sterker en weerbaarder worden en uitdagingen in het leven aan durven gaan. 

49207ED2-CACF-4BF5-A8B5-FF76C478C6F4.jpe
Jeugd Karate

Jeugdkarate vormt de basis binnen Gouken Dojo. Immers, jong geleerd is oud gedaan. Vanaf 6 jaar is iedereen welkom. Met de jeugd doen we jaarlijks mee aan diverse bondsactiviteiten. Naast jeugdwedstrijden zijn er ook recreatieve activiteiten zoals bijvoorbeeld de Centrale Jeugd Training en strandtrainingen. Tijdens dit soort activiteiten staan de leden van Gouken Dojo hun mannetje of vrouwtje en zo hebben we al menig Nationale en Internationale kampioenen binnen onze dojo.

Tijdens de lessen maken de kinderen op een speelse manier met karate en de budo aspecten van onze mooie sport. 

45F2EDC7-728E-4BB7-BEC9-637C134001D2_1_1
Senioren Karate

De senioren hebben de mogelijkheid drie keer per week te trainen. De doelgroep is de jeugd ouder dan 12 jaar. Deze groep beoefent het pure kyokushin zoals Mas. Oyama dit heeft bedoeld. Het is gericht op full contact leren vechten waarbij effectiviteit van de technieken centraal staat.

 

We beoefenen om dit te bereiken alle drie de aspecten van het karate, trainingen gericht op de technische aspecten, dat noemen we kihon (basis technieken) en kata's en uiteindelijk het vechten. Het conditionele en mentale aspect van het beoefenen van Kyokushin krijgt nadrukkelijk aandacht. 

bottom of page