top of page
 • Vanaf welke leeftijd kan ik Kyokushin bij Gouken Dojo trainen?
  Je kunt op elke leeftijd starten met Kyokushin Karate. Bij Gouken Dojo wordt in twee groepen getraind: de jeugd tot en met 12 jaar en de junior en senior groep vanaf 13 jaar.
 • Wanneer kan ik starten met Kyokushin, moet ik wachten tot het begin van het seizoen?"
  Je kunt op elk moment starten met Kyokushin. Tijdens de lessen wordt er altijd rekening met elkaar gehouden en zo ook met het niveau van de leerlingen. De aangeboden lesstof wordt hierop afgestemd.
 • Ik heb al karate gedaan of een andere vechtsport. Kan ik bij Gouken Dojo mijn oude band dragen?
  Je kunt alleen een band dragen die je bij een bij de KWF aangesloten dojo hebt behaald. Dat houdt in dat je weer met de witte band begint als dit niet het geval is. Als tijdens de lessen blijkt dat jouw niveau zodanig is dat een andere kleur band je beter past, zal je hiervoor examen doen tijdens de eerstvolgende examens. Dit gaat in overleg met de instructuers. Dangraden behaald bij een andere stijl of organisatie, kunnen niet één op één worden omgezet. Als je bijvoorbeeld eerste dan Shotokan Karate bent, betekent dat niet dat je ook eerte dan Kyokushin Karate bent. Dat geldt andersom ook.
 • Kan ik examens doen voor een hogere band bij Gouken Dojo?
  Bij Gouken Dojo worden twee keer per jaar examens afgenomen. Je kunt tot en met de bruine band (2e Kyu) examen doen. Als je voor eerste Kyu of voor een zwarte band examen wil doen, moet je daarvoor naar het zomerkamp dat een keer per jaar in juli op Papendal wordt gehouden. Op deze manier zorgen we ervoor dat de kwaliteit van onze hogere banden en kaderleden goed is en vergelijkbaar is met het niveau over de gehele wereld binnen de Kyokushin World Federation (KWF).
 • Ben ik niet te oud om te starten met Kyokushin karate?
  Je bent nooit te oud om te starten met Kyokushin. Ook senioren zijn van harte welkom om bij Gouken Dojo te starten. We zorgen ervoor dat je op een leuke en veilige manier Kyokushin kunt beoefenen op de manier die bij jou past. Karate is goed voor de conditie en de lenigheid. Motorisch wordt je uitgedaagd en dat betekent dat je ook je hersenen moet gebruiken. En je wordt ook ongemerkt een stuk weerbaarder en je zelfvertrouwen zal daardoor groeien. Doe gewoon een keer een proefles mee en ervaar dat Kyokushin ook wat voor jou kan zijn.
 • Kan ik ook deelnemen aan wedstrijden?
  Ja dat kan zeker. Enkele Goukens zijn zeer goede wedstrijdvechters, zowel internationaal als nationaal. Als je wil deelnemen aan wedstrijden zoeken we een geschikt toernooi voor je uit en word je goed en verantwoord begeleid.
 • Waarom zou ik full contact karate gaan doen?
  Je kunt Kyokushin op veel manieren beoefenen. Mensen gaan karate doen omdat ze geintereseerd zijn in budo sporten en karate in het bijzonder. Je kunt ook gaan doen omdat je sterker en weerbaarder wil worden. Voor sommigen wordt Kyokushin een belangrijk deel van hun leven: je wil wedstrijden vechten, zo snel mogelijk je zwarte band halen. Maar je kunt er ook gewoon voor kiezen Kyokushin te doen omdat het een sport is waar je sterker, leniger en conditioneel beter van wordt. Voor iedereen is er een andere drijfveer om te starten met Kyokushin, maar als je je eenmaal thuisvoelt bij Gouken dojo, wil je nooit meer weg. Je traint hard samen en je merkt dat het goed voor je is. En dat allemaaI in een prettige sfeer, je ervaart al snel de saamhorigheid binnen de dojo. Je wordt een Gouken voor het leven.
 • Welke kleding en uitrusting heb ik nodig?
  Je hebt een (wit) karatepak inclusief band nodig met op het jasje het Kyokushin embleem op de linkerborst en het dojo embleem op de linkerarm. Omdat we veilig willen trainen heb je het volgende beschermingsmateriaal nodig: - scheenbeschermers - karate handschoentjes (vuistjes) - helm (tot 18 jaar) - kleur wit - mannen een tok - vrouwen borstprotectie - bitje. Voor de Goukens onder de 18 jaar moet het protectie materiaal wit zijn.

Veelgestelde vragen

bottom of page